Şair Bestami YAZGAN Fakültemizde (05.11.2018 Pt.)

 

Şair, millî kültür savaşçısı Bestami Yazgan başta Fakültemiz Türkçe Eğitimi ABD öğrencileri olmak üzere Üniversitemiz öğrencileriyle Fakültemizdeki Mavi Salon’da bir söyleşi gerçekleştirdi.

Söyleşide, “Sanat, soylu bir araçtır.” ilkesinden hareketle din-i devlet, mülk-ü millet için millî ve dinî duruş üzerinde durdu. Kendisine siyaset, ticaret ve riyaseti yasakladığını söyledi. Kula minnet eylemem; Ulubatlı Hasan, Seyit Onbaşı, Ömer Halisdemir olamadım, millî kültür savaşçısı oldum, dedi.

Mimarlar taştan saraylar yapar, sultan otursun diye; yazarlar sesten saraylar yapar, millet okusun diye.

Yazmak için çok okuyacağız ki kelime hazinemiz gelişsin; çalışmamak, tembellik ve kalitesizlik, liyakatsızlık bizi çökertir, donanımlı olacağız; lisan-ı hâl, lisan-ı kâlden önce gelir; şikayet değil, şükür makamındayım, bardağa dolu tarafından bakıp esas büyük fotoğrafı görmek gerekir; bizim “biz” olmaya ihtiyacımız var; zafer, görevini yapmaktır, dedi.

Öğrencilerimize sanatını anlatıp soruları cevaplandırırken şiirlerinden de örnekler sundu, bestelenmiş şiirlerini çeşitli ses sanatçılarımızdan dinletti. Söyleşi sonunda kitaplarını imzaladı.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email