18 Mart Çanakkale Zaferi Konferansı

Çanakkale Zaferi’nin 106. yıldönümü münasebetiyle Fakültemiz tarafından “18 Mart Çanakkale Zaferi” adlı çevrimiçi konferansı veridi.

Fakültemiz Sosyal Bilgiler Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Erdem Yavuz tarafından verilen “18 Mart Çanakkale Zaferi” adlı konferans, katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü. Doç. Dr. Erdem Yavuz, konuşmasında ilk olarak Çanakkale Savaşı’nın sebepleri ile   I. Dünya Savaşı içerisindeki yeri ve önemi, itilaf devletlerinin beklentileri ve savaş sonrası hezimetleri hakkında bilgi verdi. Bu zamana kadar Çanakkale Zaferi ile ilgili anlatılmayan, eksik kalan pek çok şey olduğuna değinen Yavuz, Böyle büyük bir zaferin yılın sadece bir döneminde değil, belirli periyotlarla anlatılması gerektiğine değindi. Özellikle gençlerin tarihimizdeki bu önemli savaş hakkında bilgilendirilmesine de dikkat çekti.

Konferansta Çanakkale Savaşları’nda Türk Ordusunun hesaba katılmayan gücü, Türk kadınının savaş içerisindeki konumu,  M. Kemal Atatürk’ün cephede düşmanı durdurmada önemli bir rol üstlendiği gibi Çanakkale Zaferi’nin pek çok yönü hakkında bilgi veren Doç. Dr. Erdem Yavuz,  Çanakkale Zaferi’nin manevi yönden milli mücadelenin kaynağı olduğunu belirterek konuşmasına son verdi.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email