TARİHÇE

Beden Eğitimi ve Spor Bölümü, Erzincan Eğitim Enstitüsünün 1992 yılında Eğitim Fakültesine dönüştürülmesinden sonra, Beden Eğitimi Öğretmeni yetiştirmek amacıyla1994 yılında kurulmuştur. Bölümümüz 4 yıllık lisans eğitimi vermektedir. Mezunlarımız, Milli Eğitim Bakanlığı öğretmen kadrolarının yanı sıra Yüksek Öğretim Kurumlarında, Özel Eğitim Kurumlarında, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğüne bağlı teşkilatlarda ve sporla ilgili hizmet veren alanlarda iş bulma olanaklarına sahiptirler. Bölümümüzün eğitim dili Türkçe`dir.

Öğrenci ve Öğretim Elemanları Sayıları

Öğrenci Sayısı                        : 180

Öğretim Üyesi Sayısı             : 6

Öğretim Elemanı Sayısı         : 1

Eğitim Olanakları

Bölümde teknoloji sınıfları, çok amaçlı spor salonu ve kondisyon merkezi mevcuttur. Ayrıca anabilim dalımız Fakülte bünyesinde bulunan zengin kütüphanesinden, öğrencilerin kullanımına açık olan bilişim merkezlerinden, kültürel etkinlikler için kültür merkezi olanaklarından yararlanabilmektedir.

Lisans ve Lisans Üstü Programlar ve Süreleri Lisans Programı: Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği 4 yıl

Lisans Programından Mezun Olabilme Koşulları 1. Erzincan Üniversitesi Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğindeki koşulları yerine getirmek, 2. Zorunlu ve seçmeli dersler dahil olmak üzere en az 158 kredi ve üzerinde ders almış olmak gerekmektedir.

VİZYON & MİSYON

Özülkü (Vizyon)

Her türlü bilimsel ve teknolojik alt yapıya sahip, çağın gereklilikleri ve geleceğe yönelik araştırma geliştirme faaliyetleriyle ön plana çıkacak, akademik çalışmalarıyla ülkemizde ve dünyada, saygın ve söz sahibi bir bölüm olmak.

Özgörev (Misyon)

İlköğretim ve ortaöğretim kurumlarına, Atatürk İlke ve İnkılâplarına, milli kültür ve geleneklere içtenlikle bağlı, bilimsel bir anlayış ve eğitim ilkeleri doğrultusunda, sorunları çözen, demokratik, eleştirici düşünceye sahip, sorumluluk alabilen, özgürce karar verebilen, sporun gelişmesine ve sürekliliğine katkı sağlayabilecek, teknolojik gelişmelerden faydalanabilen nitelikli beden eğitimi öğretmeni yetiştirmek.

İSTİHDAM OLANAKLARI

1- Bölümümüzden mezun olan öğrenciler “Beden Eğitimi ve Spor Öğretmeni” unvanına sahip olarak bu konuda her türlü hak ve yetkiye sahiptirler.

2- Çeşitli sportif branşlarda antrenörlük belgesine sahip olarak bu alanda da hizmet verebileceklerdir.

3- Lisans mezunu olarak akademik kariyer yapma imkanları mevcuttur.

4- Lisans mezunu olarak diğer devlet memurluğu kadrolarına atanma hakkına sahiptirler.

EĞİTİM OLANAKLARI

Bölümümüzde 2 adet teknolojik sınıf, 2 adet kapalı spor salonu ve açık spor alanları bulunmamaktadır.Ayrıca Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne ait 2 adet kapalı spor salonu, 1 adet olimpik yüzme havuzu, açık ve kapalı tenis kortları ve atletizm pistinden faydalanılmaktadır.