Erzincan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü; lisans ve lisansüstü düzeylerde eğitim-öğretim sağlayarak faaliyetlerini sürdürmektedir. Vizyon ve misyon zaman içerisinde ihtiyaçlara göre düzenlenerek faaliyetlere devam edilmektedir.

Vizyon

Türkiye’de bilgisayar öğretmeni ve BDÖ (Bilgisayar Destekli Öğretim) uzmanı yetiştirmede yetkin ve önder bir bölüm olarak tanınmak ve en çok tercih edilen Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi bölümü olmak.

Misyon

Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileriyle öğretmenlik mesleği ve sınıf yönetimini bilen, görev yaptıkları eğitim kurumlarında öğrencilerin seviyesine uygun bilgisayar dersleri hazırlayıp verebilen, araştırmacı, gelişmeleri izleyen, bilgiye ulaşma ve bilgiyi kullanma yollarını bilen, özgün materyaller ve eğitim yazılımları geliştirerek eğitim-öğretim ortamlarında uygulayan, yenilikçi, yaratıcı, değişime açık, takım çalışması yapabilen bilgisayar öğretmenleri ve BDÖ uzmanları yetiştirmektir.

İstihdam Olanakları

Lisans programını tamamlayanlar, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü’nden lisans derecesi ve öğretmenlik sertifikası almaya hak kazanırlar. Mezunlar ilk ve orta öğretimde öğretmen olarak görev alabilirler.

Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü’nden mezun olan kişiler, üniversitelerin ilgili bölümlerinde akademisyen, T.C. Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı devlet ve özel statülü okullarda öğretmen, danışman, eğitim programı danışmanı olarak çalışabilirler.

Doç. Dr. Elif TAŞLIBEYAZ

Bölüm Başkanı