Eğitim Programları ve Öğretim Anabilim Dalı kadrosunda altı öğretim elemanı bulunmaktadır. Eğitim Fakültesi öğretmen yetiştirme lisans programlarında bulunan alanla ilgili dersler Eğitim Programları ve Öğretim Anabilim Dalı öğretim elemanları tarafından yürütülmektedir. Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri Fakülte bünyesinde açılan Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı ile Eğiticilerin Eğitimi programlarında da görev almaktadır.

Anabilim Dalı 2022-2023 akademik yılından itibaren, Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde tezli yüksek lisans programıyla da faaliyet göstermeye başlamıştır.

Eğitim Programları ve Öğretim Tezli Yüksek Lisans Programı öğretmen ve diğer eğitim çalışanlarının eğitim programları ve öğretim alanındaki bilgi, beceri, donanım ve yetkinliklerini geliştirmesinin yanı sıra, onları doktora programına da hazırlama amacını gütmektedir. Ayrıca öğretmenlerin yanı sıra, eğitim fakültelerinin ilgili alanlarında lisans eğitimini tamamlamış olan kişilere, özgün bilimsel araştırma becerileri de kazandırmayı amaçlamaktadır. Diğer taraftan Eğitim Programları ve Öğretim Tezli Yüksek Lisans Programı, öğretmenlerin Öğretmenlik Meslek Kanunu’nda belirtilen öğretmenlik kariyer basamaklarına yükselmesini kolaylaştıracak, lisansüstü eğitim yapmak isteyen öğretmenler için fırsat ve imkân oluşturacaktır. Böylece eğitim programları ve öğretim alanında lisansüstü eğitimin daha geniş kitlelere yayılmasına katkı sağlayacaktır.

Unvanı, Adı ve Soyadı
Görevi
Dâhili
Prof. Dr. Hüseyin Hüsnü BAHAR