Fakültemiz Erasmus + Projesi “Would You Mind–Set?” Türkiye Ulusal Ajansı’ndan Kabul Alarak Büyük Bir Başarıya İmza Attı

Fakültemiz Temel Eğitim Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Dilek İlhan Beyaztaş yürütücülüğünde hazırlanan “Would You Mind–Set?” isimli Erasmus + projesi Türkiye Ulusal Ajansı’ndan kabul alarak büyük bir başarıya imza attı.

Fakültemiz Temel Eğitim Bölümü Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Dilek İlhan Beyaztaş’ın yürütücülüğünde hazırlanan ve Erasmus + Programı Okul Eğitiminde İşbirliği Ortaklıkları (KA220-SCH) faaliyeti kapsamında 2023 yılı teklif çağrısı döneminde sunulan 2023-1-TR01-KA220-SCH-000155031 numaralı ve “Would You Mind–Set?” başlıklı proje 147 başvuru içerisinden kabul alan 7 projeden biri olarak önemli bir başarıya imza attı.

Türkiye’de bir ilk olma özelliğini taşıyan proje 2 yıl süre ile devam edecek. Projenin 7 yıllık bir emeğin sonucu olduğunu ifade eden Doç. Dr. Dilek İlhan Beyaztaş  “bu projede, dezavantajlı bölgelerde öğrenim gören ortaokul öğrencilerinin zekâyı algılayış özellikleri belirlenerek Fen Bilimleri dersi kapsamında başarılarının artırılması planlanmaktadır. Ayrıca dezavantajlı gruplarla çalışan paydaşlara katkıda bulunmak amacıyla çeşitli eğitimler vasıtasıyla ihtiyaç duyulan eksikliklerin giderilmesi amaçlanmaktadır. Yapılacak uluslararası ortak planlamalarla eğitimler verilip Türkiye’de ve Avrupa’da ortak bir standardizasyon belirlenmesi hedeflemektedir” dedi.  Projenin 2 yıl boyunca hem Avrupa’da hem Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde sürdürüleceğini ifade eden Doç. Dr. Doç. Dr. Dilek İlhan Beyaztaş projenin süreci ile ilgili olarak öncelikle bir eğitim programının hazırlanacağını ve ardından çeşitli uygulamaların hem eğiticiler hem de öğrenciler üzerinde denenerek ölçüleceğini belirtti.

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi’nin de ev sahipliğinde gerçekleşecek proje için açıklamalarda bulunan Üniversite Rektörümüz Prof. Dr. Akın Levent “Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi olarak, “Would You Mind-Set?” isimli Erasmus + projesinin Türkiye Ulusal Ajansı tarafından kabul edilmesi, büyük bir başarıdır. Bu projenin yürütücülüğünü üstlenen Doç. Dr. Dilek İlhan Beyaztaş’ı tebrik ediyorum. Bu proje, üniversitemizin uluslararası alanda tanınırlığını artıracak ve öğrencilerimize farklı kültürleri deneyimleme fırsatı sunacak. İleriye dönük olarak, daha fazla Erasmus + projesine katılım sağlamayı hedefliyoruz ve bu başarı bizi bu konuda daha da motive ediyor” dedi.