Gözlerimiz Yeniden Uzayda: 2.Gökyüzü Gözlem Etkinliği

Fakültemiz Sosyal Bilgiler Eğitimi Anabilim Dalı bünyesinde Sosyal Birliktelik Kulübü tarafından 31 Ekim – 01 Kasım 2023 tarihleri arasında gökyüzü gözlem etkinlikleri gerçekleştirildi. Bu kapsamda 30 Ekim saat 19.00- 23.00’da Refahiye Bahar Yıldırım Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bahçesinde gece gözlemiyle başlayan etkinlik, 31 Ekim 10.00 -18.00 arasında Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi kampüsünde Güneş gözlem etkinliği, öğrencilerimiz ve ziyaretçilerin katıldığı atölye çalışmaları, 19.00-23.00 arasında gece gözlem etkinliği ve 1 Kasım 2023 tarihinde Güneş gözlem etkinliği şeklinde düzenlendi. Etkinliklerde Dr. Öğr. Üyesi Şenol M. PALA ve Fen Bilimleri Öğretmeni Mehmet KELEŞ tarafından Güneş, Ay, Satürn, Jüpiter ve çeşitli gök cisimlerinin teleskoplarla gözlemleri yapıldı.

Etkinlikler; Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Çağrı ÇIRAK, Dekanımız Prof. Dr. Mücahit KAĞAN, Dekan yardımcılarımız Doç. Dr. Erdem YAVUZ, Doç. Dr. Alper KAŞKAYA, Sosyal Bilgiler Eğitimi Anabilim Dalı öğretim üyeleri, öğrencilerimiz ve ziyaretçilerimizin katılımıyla gerçekleştirildi.

Ayrıca Öğretmen Sibel Çakır Anaokulu, Melikşah İlkokulu, Türk Telekom Binali Yıldırım Ortaokulu öğrencilerine kampüsümüzün tanıtımı, Güneş gözlem etkinliği ve Gökyüzü atlası atölye çalışmaları yapıldı. Yapılan çalışmalar başta öğrencilerimiz olmak üzere ziyaretçilerimizin yoğun ilgisi ve katılımıyla gerçekleştirildi.