“Matematik Eğlenceli Bir Oyundur.” Tübitak 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projesi Gerçekleştirildi

Fakültemiz İlköğretim Matematik Öğretmenliği Programı öğrencilerinden Nazlıcan BARAN yürütücülüğünde, öğrencilerimiz Firdevs Zehra ÖZKAN, Gülsüm İlayda ÇETİN ve Zeliha YÜCE’nin de araştırmacı olarak yer aldığı, Dr. Öğr. Üyesi Oben KANBOLAT danışmanlığında 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Desteği ile yürütülen “Matematik Eğlenceli Bir Oyundur.” projesinin uygulama basamağı 24 Mayıs 2023 Çarşamba günü Eğitim Fakültesi Binasında gerçekleştirildi.

Gerçekleşen etkinliklere Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, Üniversitemiz Rektör Yardımcıları Prof. Dr. A. Ercan Ekinci, Prof. Dr. Çağrı Çırak, Fakülte Dekanımız Prof. Dr. Mücahit Kağan, Dekan Yardımcılarımız Doç. Dr. Erdem Yavuz, Doç. Dr. Alper Kaşkaya, Proje Danışmanı Dr. Öğr Üyesi Oben Kanpolat, Proje Yürütücüsü Nazlıcan Baran, Proje Araştırmacıları Zeliha Yüce, Firdevs Zehra Özkan, Gülsüm İlayda Çetin ve çok sayıda akademisyen katıldı.

Proje kapsamında öğrenciler tarafından hazırlanan on farklı matematik ve zekâ oyunu (Tangram, Go, Mangala, Jenga, Soma Küpü, Reversi, Mikado Çubukları, Satranç, Triangle Math Üçgen Matematik Oyunu, Sihirli Üçgen ve Kare Oyunu) atölyesine Erzincan İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı 20 ortaokul, 28 öğretmen ve 1300’ü aşkın öğrencinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Eğitim Fakültesi Mavi Salonda gerçekleştirilen kapanış programında proje ekibinde yer alan tüm öğrencilere katılım belgeleri takdim edildi.