Şehit Polis Salih Zengin Ortaokulu Türkçe Öğretmenleriyle “Dil Bilgisi Öğretiminde Yaşanan Sorunlar ve Çözüm Yolları” Konulu Söyleşi Gerçekleştirildi

09.11.2023 tarihinde Uygulama Okullarımızdan olan Şehit Polis Salih Zengin Ortaokulu Okul Müdürü ve Türkçe Öğretmenleri ile bir söyleşi gerçekleştirildi. Ana Bilim Dalımızdan Prof. Dr. Arzu Sema ERTANE BAYDAR, Prof. Dr. Turgut BAYDAR ve Arş. Gör. M. Sami ÜNAL tarafından gerçekleştirilen söyleşide dil bilgisi öğretiminde karşılaşılan problemler, öğrencilerin konuya olan ilgi düzeyleri, Türkçenin doğru ve etkili kullanımı, ders kitaplarında dil bilgisi konularıyla ilgili sorunlar ve çözüm yolları üzerine tartışıldı.

Şehit Polis Salih Zengin Ortaokulu Kütüphanesinde yapılan söyleşide Türkçe Öğretmenlerinin belirttikleri dil bilgisi sorunlarının, görüş ve önerilerinin tartışılmasının ardından sonraki gün Öğretmenlik Uygulaması öğrencilerimizin bu dönem kayıtlı olduğu Dil Bilgisi Öğretimi dersinde söyleşi konuları ve çözüm önerileri tartışıldı.

Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Arzu Sema ERTANE BAYDAR bu gibi toplantıların uygulama öğretmenlerimizin katılımıyla Fakültemizde tekrarlanması gerektiğini, öğrencilerimizle sahadaki Türkçe öğretmenlerinin buluşmalarının tecrübe ve bilgi aktarımında önem arz ettiğini belirtti.