Türkçe Eğitimi Ana Bilim Dalı İkinci ve Üçüncü Sınıf Öğrencilerine Yönelik Bir Gezi Düzenlendi

17.11.2023 tarihinde Türkçe Eğitimi Ana Bilim Dalı, öğrencilerine bir gezi düzenledi. Bölüm Başkanı Prof. Dr. Arzu Sema ERTANE BAYDAR’ın önceki gezilerde belirttiği farklı tema ve alanlara düzenlenecek gezilerden biri de Erzincan’da, Ata Tepe’de yer alan 176 metre boyundaki Atatürk Portresine düzenlendi.

1982 yılında vatani görevini yapan ressam Mustafa Aydemir ve üç binden fazla gönüllü asker tarafından 7 bin 500 metrekare alana yapılan portre, Cumhuriyet’in 100. yıl kutlamaları için Erzincan Valiliği ve Erzincan Belediye Başkanlığının desteğiyle yenilenmişti.

10 Kasım ve 24 Kasım etkinlikleri kapsamında düzenlenen geziye Türkçe Eğitimi Ana Bilim Dalı ikinci ve üçüncü sınıf öğrencileri ve Ana Bilim Dalı öğretim elemanları katıldı. Öğrencilerimiz bu anlamlı haftada böyle bir gezi düzenlendiği için memnun olduklarını ve bu büyüklükte bir portreyi yakından görme fırsatı veren Üniversite ve Fakülte yönetimine teşekkürlerini ilettiler.