Türkçe Eğitimi Ana Bilim Dalında 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Uyum Eğitimleri Düzenlendi

03.10.2023-04.10.2023 tarihlerinde Fakültemiz Mavi ve Kırmızı Konferans Salonlarında, Ana Bilim Dalımızın sınıflarında uyum eğitimleri düzenlendi.

Öğrencilere bu eğitimler kapsamında öğretim elemanları ve öğrencilerle tanışma etkinliklerinin yanında kampüs ve Fakülte olanakları tanıtıldığı çeşitli etkinlikler yapıldı. 1. sınıfların sorunlarına ilk elden, daha kolay ve daha hızlı çözüm bulabilmeleri için sosyal medya üzerinden gruplar oluşturularak öğrenciler bu gruplara dâhil edildi.

Uyum eğitimleri kapsamında “Üniversitede İlk Ders” etkinliğinde Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Necati Fahri TAŞ tarafından öğrencilerimize ilk dersleri verildi.

Bu yıl düzenlenen eğitimler sadece birinci sınıflarla sınırlı tutulmadan diğer sınıf düzeylerine de uyum eğitimleri ve öğrenci görüşmeleri düzenlendi. Erasmus+ Ofisi, Kütüphane ve kampüs gezisinin ardından uyum programlarına katılan öğrencilerimize programla ilgili görüşleri alınmak üzere anket yapıldı. Öğrencilerimizden gelen geri bildirimler doğrultusunda ek görüşmeler gerçekleştirilerek oryantasyon süreci tamamlandı.