Türkçe Eğitimi Ana Bilim Dalında “Bilimsel Söyleşiler” Kapsamında “Köktürk Abidelerinde Bilig” Adlı Sunum Gerçekleştirildi

Ana Bilim Dalımızda geleneksel hâle gelen “Akademik/Bilimsel Söyleşiler” kapsamında “Köktürk Abidelerinde Bilig” isimli sunum gerçekleştirildi. 03.11.2023 tarihinde Sosyal Bilgiler Eğitimi Toplantı Salonunda danışmanlığını Prof. Dr. Arzu Sema ERTANE BAYDAR’ın yürüttüğü Türkçe Eğitimi Bilim Dalı Doktora öğrencisi Yunus AKTEPE tarafından gerçekleştirilen sunum ve söyleşi programına lisans ve lisansüstü öğrencilerimizin yanında öğretim elemanları katıldı.

“Bilig” kavramının “devlet politikası, yönetici vasfı, yaşam belirtisi, Tanrı vergisi” olarak abidelerde yer almasının yazıtlar özelinde değerlendirilmesinin ve Abideler hakkında bilgilendirmelerin ardından katılımcılardan gelen sorular yanıtlandı. Söyleşinin bitiminde Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Arzu Sema ERTANE BAYDAR, geleneksel hâle gelen bu tür toplantı ve söyleşilerin sonraki haftalarda farklı konularla devam edeceğini belirtti.