Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümü Danışma Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi

22.11.2023 Çarşamba günü saat 13.00’te Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümü Danışma Kurulu toplantısı gerçekleştirildi. Fakülte-Okul işbirliğinin artırılması amacıyla yapılan toplantıda öğrencilerin meslek hayatında karşılaşacağı durumlara önceden hazırlık olması için atılacak adımlar ve uygulama derslerinde işbirliği içinde olduğumuz öğretmenlerin Türkçe ve Sosyal Bilgiler derslerinde karşılaştığı problemlere çözüm önerileri temel başlıklar olarak gündemde yer aldı.

Özellikle dinleme ve okuma becerilerinin kazandırılması, okuma alışkanlığı olan öğretmenler yetiştirilmesi, öğretim elemanları ve öğretmenlerle bu şekilde toplantıların ve sohbet ortamlarının oluşturulması, Öğretmenlik Uygulaması derslerinde uygulama öğretim elemanlarının katılım sağladığı dinlemelerin artırılması ve dinlemeler haricinde öğretim elemanlarının okullarla daha sık ziyaretler gerçekleştirmesi, özellikle okul idarecilerine lisansüstü eğitimlerde ek kontenjan belirlenmesine olanak tanıyacak, bu sayede, Fakülte-Okul işbirliğinin daha da sağlamlaşacağı protokollere olan ihtiyaç gibi konularda görüş birliğine varıldı.

Bölüm Başkanı Prof. Dr. Arzu Sema ERTANE BAYDAR, Eğitim Fakültemizin ve bölümümüzün Fakülte-okul işbirliğini kuvvetlendirmek için bu tarz toplantıları sürdüreceği ve öğrencilerimizle öğretmen buluşmalarının bu noktada çok önemli olduğu bilgisini paylaştı.